Boeken

Spannende serie voor jongens en meisjes van 8 – 12 jaar over Hendrik & Martin:

Na het schrijven van deze 5 delen heb ik met de uitgever afgesproken dat ik aan een nieuwe serie zou beginnen. Voor de uitgever was dat een mooie gelegenheid om de layout aan te passen en te verfrissen. Als eerste deel van deze nieuwe serie kwam ‘Rechercheur Van Driel en het mysterie van de abdij’ in 2011 op de markt en een jaar later ‘Rechercheur Van Driel en de gestolen laptops’. Eind september 2013 verscheen ‘Rechercheur Van Driel en de sluwe diamantroof’. Op 22 oktober 2014 kwam ’Rechercheur Van Driel en de cocaïnesmokkel’ uit. De boeken zijn voorzien van fotobewerkte omslagen, die er flitsend uitzien. Op 30 september 2015 kwam het vijfde deel uit: Rechercheur Van Driel en de bedreigde nertsenfokkerij. Deze boeken zijn geschreven voor jongeren vanaf 12 jaar. In de laatste week van 2015 meldde de uitgever dat deel 5 al uitverkocht is. Een herdruk is in voorbereiding. Mede vanwege deze stijgende verkoop en enthousiaste reacties wilde ik proberen om toch in 2016 een nieuw deel uit te brengen. Op 5 november verscheen: Rechercheur Van Driel en de sabotage bij de kerncentrale. In november 2018 verscheen deel 7 met de titel: Rechercheur Van Driel en de vermiste autohandelaar. Deel 8 gaat heten: Rechercheur Van Driel en het complot met de berggondel. Als alles volgens planning verloopt, zal dit boek in oktober 2020 verschijnen.

De bibliotheekcentrale in Emmen schreef over het eerste deel van Van Driel: “Deze voor geseculariseerd Nederland bijzondere puzzeldetective is geschreven vanuit een orthodox protestants-christelijke visie. Dit detectiveverhaal met een boodschap, het eerste deel van de serie ‘Van Driel & Van Boxtel’, kan zowel voor jongeren als ouderen zijn en dan vooral rechtzinnig protestants-christelijke lezers.”


Op 4 januari 2017 was het precies 25 jaar geleden dat in Amsterdam de Bijlmerramp plaatsvond waarbij een Israëlisch vrachtvliegtuig op 2 flats neerstortte. Vanwege dat moment wilde ik graag een spannend verhaal schrijven waarbij deze ramp centraal stond. Dat werd de paperback ‘Witte pakken’.